McDonald´s Cup i vybíjená jsou za námi

Již tradičně se během měsíce dubna konají v Hranicích okrsková kola McDonald´s Cupu a vybíjené. Po loňských úspěších a postupech do okresních kol odjížděly naše týmy na oba turnaje v s velkými nadějemi.

Fotbalový McDonald proběhl na hřišti SK Hranice a naši školu reprezentovala družstvo jak v kategorii 2. a 3. třída, tak i v kategorii 4. a 5. třída. Mladší chlapci, složení převážně z žáků 2. třídy, patřili na turnaji mezi nejmladší a odjížděli víceméně na zkušenou. Jejich konečné 4. místo je tedy nadějí do budoucna. Starší družstvo naopak věřilo, že bude bojovat o postup. Po suverénním vítězství ve skupině díky vítězstvím nad ZŠ Hranice Tř. 1. máje a ZŠ Lipník n. B. Osecká se v semifinále utkali s druhým ze skupiny „B“, což byl tým ZŠ a MŠ Hranice Šromotovo. V tomto utkání bohužel i přes výraznou převahu souhrou okolností nakonec podlehli díky gólu soupeře v samotném závěru utkání a v utkání o 3. místo je čekala opět ZŠ Hranice Tř. 1. máje. Ani v tomto opakovaném utkání nedali domácím šanci a po přesvědčivém vítězství 3:0 si domů nakonec odváželi 3. místo.

Díky usilovnému tréninku v hodinách TV si i letos naděje na postup dělalo také smíšené družstvo chlapců a dívek ve vybíjené. Ani oni se však nevyhnuli zaváhání v tu nejméně příhodnou chvíli, v semifinále turnaje. Opět nastupovali jako vítězové své skupiny k utkání s druhým ze skupiny „B“ – ZŠ Hranice Tř. 1. máje a opět nedokázali dotáhnout své úsilí až ke konečnému postupu do finále turnaje. Následně podlehli i v souboji o 3. místo družstvu ZŠ a MŠ Drahotuše a v konečném pořadí jim tak patří 4. místo.

Všem reprezentantům blahopřejeme a děkujeme. Snad to vyjde příště. Byli jste úžasní!