Chemie se nebojíme

Dne 15. listopadu 2019 se žáci 9. ročníku zúčastnili exkurze na SPŠ v Hranicích. Celý den byl hezky naplánovaný. Bylo pro nás připravené plno zajímavých pokusů, měli to dobře vymyšlené. 

Pro ty z nás, kteří jsme byli na projektovém dnu Chemie se nebojíme poprvé, nám v první části projektového dne někteří studenti střední školy předváděli pokusy a pár z nich jsme si mohli i vyzkoušet. Nejvíce se nám líbily pokusy sloní pasta a silvestrovský ohňostroj..
V druhé části jsme pokusy dělali sami. Byli jsme rozděleni do čtyř skupinek po třech žácích. Všechno nám srozumitelně vysvětlili a popřípadě pomohli. Příklady pokusů, které jsme prováděli: různé tvarování skla, zbarvování plamene, psaní neviditelným inkoustem. Nejvíce se nám líbilo ohýbání skla a zbarvování plamene. Zajímavé bylo kreslení na papír nebo pokus s červeným ohněm.

Druhá polovina žáků naší třídy přijela na projektový den o chemii již podruhé. My "zkušení mazáci" jsme dělali již od začátku pokusy sami. Učitelé byli ochotní nám cokoli vysvětlit a pomoct. Ukázali nám hodně zajímavých věcí, získali jsme nové zkušenosti v oboru chemie. Moc nás to bavilo. Vyzkoušeli jsme si věci, na které jsme se minulý rok kvůli rekonstrukci učebny jen dívali.

Projektový den o chemii na střední průmyslové škole se nám moc líbil, obohatil nás v předmětu chemie. Bylo to super! Žáci se na autobus vraceli s úsměvem na tváři.
                                                                Žáci deváté třídy

Fotogalerie: