Angličtina živě

English live – jedinečnou příležitost setkat se naživo s angličtinou měli během těchto dnů žáci 4.-9.  třídy. Jsme velmi vděčni paní Pavle Krbálkové z Mikroregionu Záhoran za zprostředkování setkání s rodilým mluvčím. Pan Tony Hardy z Velké Británie věnoval svůj čas během návštěvy v České republice besedám s žáky naší školy.

Pan Hardy zapůsobil na žáky i pedagogy vynikajícím způsobem. Jeho besedy byly poutavé a vzhledem k tomu, že většinu času žáci mohli klást vlastní dotazy, jsme se dozvěděli nejen zajímavosti z jeho života ale také spoustu informací o Velké Británii. Na všechny otázky pan Hardy ochotně odpovídal a přizpůsobil se ve svém vyjadřování věku a znalostem žáků. Prozradil nám například, že pracoval jako finanční poradce princů Williama a Harryho, že mu na zahradu chodí Mr.Rusty (polo-ochočená liška), že ze svého bytu v Salisbury má krásný výhled a také třeba to, že rád rybaří a hraje tenis.

Překvapením byl možná fakt, že žáci z nižších ročníků byli zvídavější a méně ostýchaví než žáci z druhého stupně, kteří zase měli výhodu ve vyšší úrovni angličtiny. Nicméně všichni si odnesli z hodin příjemné dojmy a snad pochopili, že studium cizího jazyka jim opravdu rozšiřuje obzory a umožňuje komunikovat.