Adaptační kurz 6. třída

Letos si adaptačním programem na Tesáku prošli také žáci 6. třídy. Ubytovaní byli v nově zrekonstruovaném penzionu Pod Kyčerou. Mohli využívat všechny prostory ubytovacího zařízení a přilehlé hřiště.

Děti strávily dva dny v přírodě, prošly si různými stmelovacími aktivitami, zahrály zajímavé hry. K tomu domácí strava, čerstvý vzduch a spoustu společných zážitků.

 

Hodnocení žáků:

„Dobré bylo, když jsme stavěli domečky v lese.“

„Bylo to super, když jsme neměli telefony, protože jsme měli pořád nějaký program.“

„Bylo super, že jsem byla na pokoji s těmi, se kterými jsem chtěla.“

„Ubytování bylo pěkné, což jsem nečekala.“

„I přes únavu jsme si to užili. Nejlepší byly aktivity venku.“

„Moc se mi líbila procházka a spaní na patrovce, která vrzala.“

„Krásná příroda, ale bylo tam trochu bahno.“

„Bylo to super, jela bych tam znova.“

 

Adaptační kurz

Dne 19. září 2019 jsme vyrazili na Tesák na adaptační kurz. Sraz byl na zastávce ve Všechovicích. Autobusem jsme jeli do Bystřice pod Hostýnem, a potom pokračovali až na Tesák. Bydleli jsme v penzionu Pod Kyčerou. Po příjezdu jsme si rozdělili pokoje. S ubytováním jsme byli moc spokojeni. Celá chata se nám líbila. Potom se začaly hrát první společenské hry. Následoval výborný oběd. Pochutnali jsme si na rajské omáčce s knedlíkem. Po krátkém odpočinku jsme se vydali na příjemnou procházku (6 km), na které jsme stavěli lesní domečky ze dřeva, listí, šišek a kamení. V odpoledním programu se opět hrály společenské hry, které sloužily k tomu, abychom se lépe poznali. Ve večerním programu jsme poznávali fotky, na kterých jsme jako miminka. Byla to sranda. Druhý den jsme před a po snídani hráli další  hry. Všechny nás to moc bavilo. Opět jsme se vydali na procházku po okolí, kde jsme viděli třeba rozhlednu Marušku. Po obědě už nastal čas balení a odjezdu. Nikomu se domů nechtělo a ani nám nevadilo, že skoro celou dobu kurzu jsme nebyli na mobilech. Byl to nezapomenutelný zážitek.  

 Žáci 6. ročníku