Záhoran očima dětí - vyhodnocení

Na základní škole Všechovice proběhlo ve čtvrtek 16. listopadu vyhodnocení soutěže Záhoran očima dětí. Žáci základních škol, bydlící v mikroregionu Záhoran, se zapojovali do soutěže odevzdáním svého příspěvku v podobě fotografie, výtvarného nebo literárního díla. Každý soutěžící mohl do konce září odevzdat až tři příspěvky. 

Téma příspěvků znělo: 

    Kam bych tě pozval, kdybys k nám přijel…
    Na co jsem ve své obci hrdý - čeho si na ní vážím

Příspěvky byly hodnoceny ve třech věkových kategoriích:

1. kategorie: žáci 1. – 3. třídy zš
2. kategorie: žáci 4. – 6. třídy zš
3. kategorie: žáci 7. – 9. třídy zš a odpovídající ročníky gymnázia

Celkem bylo do soutěže odevzdáno 107 příspěvků. Na výtvarných dílech byly zobrazeny nejčastěji dominanty obcí - místní kostely (26x), zámky(10x) a další významná místa v obcích, ale i hezká zákoutí místní přírody. V soutěži byly i čtyři modely staveb, jedna dokonce i s rybníkem a labutěmi. Literární příspěvky obsahovaly básničky nebo vyprávění o obci. Ze všech příspěvků bylo cítit, že ve své obci žáci žijí rádi a jsou na ni hrdí.   

16. listopadu proběhlo v aule školy ZŠ a MŠ Všechovice vyhlášení výsledků soutěže s předáním cen a diplomů autorům nejlepších příspěvků za přítomnosti zástupců mikroregionu Záhoran a několika starostů obcí - fotogalerie.

Soutěžící získali hodnotné ceny díky tomu, že se soutěž uskutečnila za finanční podpory Olomouckého kraje v rámci programu na podporu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji v roce 2017.

Ze soutěžních příspěvků bude vydána brožura Záhoran očima dětí, která bude dostupná v místních muzeích.

Pro zájem starostů bude ze soutěžních příspěvků vytvořena putovní výstava. Poprvé si ji můžete prohlédnout na Vánočním jarmarku ZŠ a MŠ Všechovice 29. listopadu 2017 od 16 hodin.

 

Všechny oceněné příspěvky a mnohé další je možno shlédnout
v sekci Život školy / Záhoran očima dětí