Weby s výukovou látkou a procvičováním

Jak již bylo zmíněno, je naší snahou aktivizovat žáky a podpořit motivaci vzdělávat se ve volném čase, který nyní mají.  K tomu samozřejmě nestačí jen poslat stránku z učebnice a napsat číslo cvičení, které má žák vypracovat.

Ve volném čase mohou žáci sami či s podporou učitelů využívat mnoho webů a aplikací, které jsou určeny přímo pro vzdělávání. Mnoho z nich najdete na našem školním webu pod odrážkou PODPORA VZDĚLÁVÁNÍ, který bude pravidelně aktualizován. Uvítáme samozřejmě i Vaše doporučení a zkušenosti . My si Vám v tuto chvíli dovolujeme doporučit např.

  • Scio do odvolání uzavření škol zpřístupnilo zdarma přes 500 online testů z matematiky a češtiny. Testy jsou určeny pro žáky 3. až 9. tříd a zaberou 10 až 20 minut. Jako rodič klikněte sem. Jako učitel (nebo škola) sem.
  • Matematiku pro 1.-9. ročník základních škol v hravé formě nabízí Matika.in, finanční gramotnost zase Zlatka.in (1.,2. stupeň ZŠ a SŠ), češtinu Gramar.in (1.-6. třída ZŠ a 4. ročník SŠ) a zeměpis Geograf.in.
  • Procvičování látky je možné také skrze platformu Umímeto.cz, momentálně je k dispozici čeština, angličtina, němčina, matematika, programování nebo cvičení zaměřená na fakta - zde mají žáci možnost využívat plnou verzi, protože škola má zaplacenu licenci.
  • Češtinu, literaturu, prvouku, vlastivědu, fyziku, občanku, dějepis, přírodopis a zeměpis najdete na Redmonster (CZ). Jinak placené kurzy jsou momentálně kvůli uzavření škol dostupné všem zdarma.
  • Pro žáky prvního stupně základních škol skvěle využijete portál Školákov.eu.