Vaříme italská jídla

Náplní pracovních činností v 7. ročníku je také vaření. Minule pekli žáci domácí sušenky a perníčky, které budou prodávat na vánočním jarmarku.

Tento týden jsme si přizvali na pomoc maminku jedné žákyně, paní Alenu Kolaříkovou. Ta si pro nás připravila pokrmy italské kuchyně. Žáci byli rozděleni do tří skupin. Každá skupinka za pomoci paní Kolaříkové připravila jeden pokrm. 

První skupina vařila Boloňskou omáčku (Sugo Bolognese) s těstovinami, druhá skupina Pravé italské rizoto a třetí skupina upekla Italské mandlové sušenky (Cantuccini). 

Chtěli bychom poděkovat paní Kolaříkové za to, že nám věnovala svůj volný čas a pomohla nám zpestřit naše hodiny vaření. Zároveň jí také děkujeme za další sponzorský dar (hrnce od firmy Tefal a příbory). 

Těšíme se na další spolupráci a děkujeme. 

Hodnocení žáků

Naše skupina vařila Boloňskou omáčku s těstovinami. Vaření se nám líbilo, protože bylo jiné, než vaření třeba minulý týden, když jsme vařili jen s paní učitelkou. Dnes nám pomohla s vařením Tončina maminka paní Kolaříková. Rozdělili jsme se do skupin. Během vaření jsme stihli nazdobit i perníčky, které budeme prodávat na jarmaku. Na žávěr se všichni žáci sešli u jednoho stolu a ochutnali všechny tři pokrmy. Hodina se nám velmi líbila a rádi bychom si vaření s paní Kolaříkovou zopakovali. 

                                                                                                                                 Žáci 7. ročníku