Florbalové soutěže jsou téměř za námi

Během uplynulého týdne se v Hranicích konala okrsková kola florbalu pro jednotlivé kategorie. Naše škola obsadila všechny, s výjimkou starších žaček.

Soutěže ve florbalu vypsané pro děti z prvního stupně jsme museli bohužel pro letošní školní rok odřeknout, dva měsíce jsme byli bez tělocvičny a nebylo tak kde trénovat, anebo nechat děti alespoň florbal vyzkoušet a sestavit družstva.

Stejným způsobem byli hendikepováni i žáci z druhého stupně školy, ti ale již zkušenosti s florbalem mají, takže si dokázali poradit. A poradili si na výbornou. Nejlépe si vedli mladší děvčata, která prokazatelně zúročila své zkušenosti z loňského tažení čtvrťaček a páťaček až do krajského finále a i letos si díky 2. místu zajistila postup do kola okresního, tentokráte však již jako hráčky 6. a 7. třídy. Okresní kolo se bude hrát v pondělí 26. 11. 2018 v Přerově.

Starší žáci obsadili ve své skupině po dvou remízách druhé místo, postupoval bohužel jen vítěz. Stejně tak mladší žáci uhráli dvě remízy a přidali jednu porážku, což jim v konečném hodnocení skupiny stačilo na 3. místo.

Všem dětem děkujeme za reprezentaci školy a holkám držíme pěsti v okresním kole. Nejsme velkou školou, ale snažíme se těm velkým být nejen důstojným soupeřem, často je dokonce i porážíme. A to stojí za uznání.