Všechovice mají svého olympijského reprezentanta

Olympiáda dětí a mládeže České republiky (dále „ODM“) je jednou z největších sportovních akcí pořádanou v České republice pod hlavičkou Českého olympijského výboru. První ročník ODM se konal v roce 2003 v Pardubickém kraji a od této chvíle se pravidelně ve dvouletém cyklu střídá letní a zimní olympiáda, tak jako u opravdových Olympijských her. Všech 14 krajů České republiky mezi sebou soutěží v různých sportovních disciplínách, mladí sportovci v kategorii mladší a starší žáci a žákyně tak mají jedinečnou možnost zažít atmosféru pravých olympijských her, neboť na této akci nechybí zahajovací ceremoniál se zapálením olympijského ohně, slavnostní ceremoniály při předávání medailí, ani atmosféra olympijské vesnice.

V letošním roce pořádal letní ODM Liberecký kraj. Ve dnech 23. 6. – 28. 6. 2019 se v Liberci a Jablonci utkalo na 3.400 sportovců v 65-ti disciplínách v 19-ti sportech. Olomoucký kraj vyslal do sportovních klání výpravu čítající 246 sportovců a naše škola může hrdě oznámit, že jeden olympijský reprezentant z této výpravy pochází od nás. Nominaci do dívčího fotbalového týmu si vybojovala Antonie Kolaříková, hráčka místního Tatranu Všechovice, která s reprezentačním výběrem Olomouckého kraje odehrála fotbalový turnaj kategorie Dívky U14.

Každý tým v průběhu turnaje odehrál sedm těžkých utkání a naše Tony se v konkurenci nejlepších fotbalistek z celé České republiky jistě neztratila. Odehrála šest zápasů, ve kterých se jí podařilo vstřelit dvě branky do sítě soupeřek. Rozjezd v turnaji mělo olomoucké družstvo skvělý, po prvních dvou dnech vedlo svou tabulku a směřovalo k bojům o medaile. V závěru se děvčatům již tolik nedařilo a nakonec obsadila konečné osmé místo, což pro holky bylo vzhledem k průběhu turnaje zklamáním. Vítězem turnaje se stal výběr reprezentující Jihomoravský kraj, který ve finále porazil výběr kraje Středočeského

Zklamání odezní, krásné sportovní zážitky zůstávají. Mladí sportovci měli možnost týden ochutnat atmosféru olympijských her a toto jim budiž motivací pro jejich další sportovní úsilí. Vždyť toto je hlavním cílem ODM, motivovat a vést děti ke sportu. Antonii děkujeme za reprezentaci Olomouckého kraje, obce, naší školy i fotbalového klubu a přejeme hodně štěstí a úspěchů nejen ve fotbalové kariéře. 

 

-Alena Kolaříková-