Soutěže a projekty v angličtině

V únoru proběhla okresní kola konverzační soutěže v anglickém jazyce. Naši školu v Přerově reprezentoval Otakar Pikna ze sedmé třídy, který obsadil 13. místo a Vítězslav Pikna, kterému blahopřejeme k 6. příčce v kategorii starších žáků. Kluci se v konkurenci základních škol rozhodně neztratili a my jim přejeme, ať je pro ně angličtina i nadále koníčkem.

Do Oxford Project Competition 2018 se z naší školy přihlásily tři týmy z páté a šesté třídy. Jejich komiksy si můžete prohlédnout ve fotogalerii. Na výsledky soutěže si počkáme do dubna.

V druhém pololetí pokračují i eTwinningové projekty. Pátá a šestá třída se v rámci projektu Tell me about yourself zaměřila na představení naší školy a připravila krátké popisky a videa jednotlivých místností ve škole. Můžete si prohlédnout online nástěnku Padlet se společnými výstupy. Zkuste si tipnout, jaký předmět je mezi dětmi nejoblíbenější a svůj tip si ověřte v Padletu My favourite subject.

Díky prostředí Twinspace můžeme nahlédnout do partnerských škol. Některé informace pro nás byly opravdu překvapivé. Věděli jste například, že v Itálii děti chodí do školy i v sobotu?

Žákům sedmé třídy se právě rozjíždí projekt Fairy recipes, během kterého se pokusí napsat příběhy a recepty, neboť právě probíráme téma jídlo a chceme si procvičit slovní zásobu pomocí projektových aktivit. Těšíme se na spolupráci s řeckou školou a vzhledem k tomu, že je projekt stále otevřen, mohou se k nám připojit i další partnerské země. Výstupy k tomuto projektu se budou postupně objevovat v Twinspace.