Rozloučení s absolventy 2018

V pátek 22. června se naši deváťáci rozloučili se svou základní školou, se svými učiteli, pracovníky školy i spolu navzájem. Odešla třída, na kterou bude hodně učitelů ještě dlouho vzpomínat...

A co nám k tomu řekli sami deváťáci? 

"Jsme na konci 9. třídy a je čas, abychom ukončili jednu důležitou část našich životů. Začínáme si uvědomovat, jak rychle to uteklo, a cítíme, že nám bude opravdu smutno a nebude se nám chtít odejít. Proto se na chvíli ohlédněme zpět a vzpomeňme na všechny naše nejdůležitější okamžiky.

Začalo to nástupem do 1. třídy. Tehdy nás dostala na starost paní učitelka Sedláčková, která nás naučila číst, psát a počítat. Po třech letech nás převzala paní učitelka Plesníková. Věříme, že její první roky ve škole a učení vůbec pro ni bylo stejně příjemné jako pro nás.

Před čtyřmi lety jsme nastoupili na 2. stupeň. Všechno bylo trochu těžší a začali jsme se rozdělovat na poctivé žáky a „flákače“. Za třídní jsme dostali paní učitelku Svobodovou, které děkujeme za nejlepší roky na téhle škole. Čtyři roky s námi hravě zvládla a dokázala si s námi poradit. Vždy nás dokázala pochopit a měla nás ráda. 

Čas plynul jako voda a než jsme se nadáli, byl tu devátý ročník. V září jsme nastoupili do školy s pocitem, že už jsme konečně ''ti deváťáci''. Nečekali jsme však, že to bude tak těžké. Čekala nás příprava několika akcí a v lednu jsme se měli rozhodnout, na které střední školy se budeme hlásit.

Všichni jsme si vybrali a nastala příprava na přijímací zkoušky. Učili jsme se jako nikdy dřív, všichni jsme to nakonec zvládli a dostali se tam, kam jsme chtěli. Za přípravu na testy z českého jazyka bychom chtěli moc poděkovat paní učitelce Vaculíkové a za přípravu na matematiku paní učitelce Svobodové. 

Jak utíkaly poslední týdny na téhle škole, začali jsme si uvědomovat, že škola, na kterou si devět let stěžujeme, nám bude nakonec chybět. Protože jsme tady měli spoustu kamarádů  a ve třídě jsme si vytvořili skvělou partu spolužáků, na které nezapomeneme.                                                           

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem učitelům, kteří s námi měli obrovskou trpělivost, i když to mnohdy nebylo lehké. Panu řediteli a vedení školy za to, že nás podporovali v našem úsilí. Poděkování patří také paním uklízečkám, že po nás vždy všechno uklidili, a paním kuchařkám za obědy.

Děkujeme i našim rodičům, že při nás vždy stáli a věřili nám, i když to asi mnohdy vyžadovalo hodně trpělivosti.

Na hodně zážitků nezapomeneme a vy snad nezapomenete na nás. Něco končí a něco nového začíná. Nastupuje zodpovědnost. Všichni se těšíme do nové školy, ale na naši základní školu a naši třídu budeme vždycky vzpomínat s úsměvem na tváři a rádi se tady budeme vracet."