První letošní projekt eTwinning

Už několikrát jsme se přesvědčili o tom, že nám eTwinning otvírá dveře do Evropy. Nový projekt, který právě začínáme ve čtvrté třídě, má cestování přímo v názvu – Let´s travel through Europe. Počtem partnerských zemí převyšuje dosavadní projekty, ale jaký doopravdy bude, se ukáže až v průběhu letošního školního roku.

Zatím se seznamujeme s partnerskými školami, pátráme v mapě Evropy, zkoumáme vlajky a těšíme se na další aktivity. Jestli jste hraví jako naše děti, poskládejte si online puzzle a zjistíte, s jakými zeměmi máme tu čest spolupracovat. Skládání není až takový oříšek, obtížnější je už přiřazování vlajek k zemím. A když k tomu přidáme hlavní města… může se z toho čtvrťákům zamotat hlava.

Vše ale bereme s lehkostí a nadhledem a do projektu se pouštíme s nadšením. Hlavním úkolem bude cestovatelská příručka, kterou vytvoří samotní žáci zapojení do projektu. K ní bude ale dlouhá cesta plná dílčích úkolů. Jak se nám v projektu bude dařit, můžete sledovat ve společném prostředí Twinspace.