Pohlednice a kniha Fairy recipes v projektech eTwinning

Je čas pomalu uzavřít a vyhodnotit eTwinningové projekty, do kterých jsme se v letošním školním roce zapojili.

V celoročním projektu Tell me about yourself právě probíhá poslední etapa, během které do partnerských zemí poslali čtvrťáci a páťáci pohlednice ze Všechovic a našeho regionu. Průběžně nám na oplátku přicházejí pohlednice a informace z celé Evropy. Otevřeli jsme již obálky z Ukrajiny, Španělska, Řecka, Portugalska a na další čekáme. eTwinning tak pro nás není jen o angličtině, ale i o navazování kontaktů, učení se o evropských zemích a jejich zajímavostech. Společné prostředí twinspace je plné fotografií, textů a komentářů k jednotlivým tématům. Všechovice představili svým partnerům pomocí nástěnky padlet páťáci. A jak vnímají a prezentují Českou republiku sedmáci? Podívejte se na jejich příspěvky.

Projekt Fairy recipes, který probíhá od jara, již také spěje ke konci a právě závěrečná část, v níž sedmáci s vrstevníky z Polska, Slovenska a Španělska napsali jeden společný příběh, nás snad nejvíce bavila. Díky úžasné spolupráci s partnerskými zeměmi se nám podařilo dát dohromady společnou knihu 23 příběhů, které mají jedno společné – a to téma jídlo. Prolistujte online publikaci a začtěte se do prací mladých spisovatelů. Fantazii se meze nekladly a vznikly tak příběhy nejrůznějších žánrů. Naši žáci doplnili příběhy i vlastními originálními ilustracemi, které vytvořili v rámci hodin výtvarné výchovy. Dotazník, který jsme zařadili pro hodnocení projektu, potvrdil, že se většina žáků projektem nejen učila, ale i bavila.

eTwinningové aktivity letos tvořily součást výuky anglického jazyka ve 4.-7. ročníku. Zpestřují výuku, přinášejí různé metody práce a hlavně spolupráce – ať už na úrovni třídy nebo, a to je neméně cenné, na úrovni mezinárodní. Proto i v příštím školním roce budeme hledat témata, která by se dala v rámci mezinárodních projektů zpracovat.

 

Fotogalerie: