Nová témata v eTwinningu

Celoroční projekt Tell me about yourself se postupně plní výstupy žáků. Zimním měsícům dominovalo kromě Vánoc téma školy. Na jaře jsme si s partnerskými školami popřáli hezké Velikonoce a do konce školního roku nás čeká další část zaměřená na představení našich zemí a měst či vesnic. Těšíme se na nové informace a také pohlednice z celé Evropy. Kromě angličtiny si tak procvičíme i učivo vlastivědy a zeměpisu. Všechny aktivity můžete sledovat v prostředí twinspace.

Projekt Fairy recipes, který úspěšně realizují sedmáci, je spíše krátkodobý. V hodinách angličtiny jsme ve skupinkách napsali příběhy, ve kterých určitou roli hraje jídlo. K příběhům si žáci v hodině výtvarné výchovy sami vytvořili ilustrace. A nakonec si zmiňované jídlo uvařili v hodinách pracovních činností. Pro jaké recepty se žáci rozhodli a jak se jim dařilo ve školní kuchyňce, se můžete podívat ve slideshow z 5. dubna a 12. dubna. Recepty pak samozřejmě napsali podrobně i v angličtině.

Všechny materiály jsme digitálně zpracovali a vložili do twinspace. Velmi aktivní je v tomto projektu také víceleté gymnázium ze Slovenska a čekáme na příspěvky dalších partnerských škol. Děti jsou opravdu kreativní a mezi příběhy jsou např. love story (ve které se kečup s tatarkou poperou o párek), horory, krimi a thrillery (válka o poličky v ledničce, vražda papriky ve „fastfoodu“) a pro mírnější povahy i laskavé příběhy např. o Krtkově dortu či přátelství mezi krysou a králíkem. V jednom z příběhů jsme se také dočetli o těžkém osudu jídla ze školní jídelny (kde hlavními hrdiny jsou Prívarok, Jabľčko a Paprikáš). Opravdu se bavíme… i když se učíme. Cílem projektu bylo mimochodem podpořit děti v psaní a čtení.

V závěrečné fázi projektu vložíme všechny příběhy do společné online knihy.