Mikuláš

Stejně jako každý rok pořádáme my, deváťáci, ve škole Mikuláše. Letos jsme se do této akce pustili ve středu 5. prosince.

Začali jsme tím, že jsme se ráno ve třídě připravili, bylo to sice velmi náročné, ale výsledek stál za to.  Když byli všichni nachystaní, vydali jsme se na naši první návštěvu – do mateřské školy.

Tam si paní učitelky zavolaly jenom Mikuláše a anděly, ale po chvíli přišli na řadu i čerti. Děti nám zazpívaly a namalovaly obrázky a za to dostaly bonbony.

Potom jsme se vydali na krátkou procházku po Všechovicích. Nejdříve jsme se stavili na poště, u pana starosty, v obchodě a pak jsme zašli ještě za paní Huňkovou. Všude nás mile a příjemně přivítali.

A jako poslední byla na řadě naše škola. Navštívili jsme všechny třídy, od prvňáčků až po osmáky. V každé třídě Mikuláš pochválil hodné a šikovné děti, ty dostaly odměnu. Potom pohrozil zlobivým žákům, a aby je čerti nepotrestali, museli slíbit, že už budou hodní. Každá třída Mikulášovi a celé jeho družině zazpívala písničku nebo řekla básničku a ta to jsme jim slíbili, že za rok přijdeme zase.

No ale příští rok už tento úkol bude čekat nové deváťáky.

 

Žáci 9. třídy

 

Fotogalerie: