Dětský den

1. června slavíme Den dětí. U nás ve škole se na tento svátek všech dětí tradičně neučíme, ale děti se účastní Dětského dne, který pro ně připravují naši nejstarší žáci. Letošní deváťáci se dlouho dopředu na tuto akci poctivě připravovali.

Rozdělili všechny žáky školy do skupinek, každá skupina měla svého kapitána – osmáka a k němu byl z každé třídy přidělen vždy jeden nebo dva žáci. Takto rozdělená družstva dětí, které se téměř neznaly, obcházela jednotlivá stanoviště a soutěžila mezi sebou.

Na každém stanovišti byl někdo z deváté třídy a měl připravený soutěžní úkol - od procvičení vědomostí, paměti, přes sportovní úkoly až po zkoušku zručnosti či chuťových buněk.

Na závěr byla vyhlášena 3 vítězná družstva, která dostala zaslouženou odměnu. Nejlepší bylo družstvo kapitána Honzy Cagaše, na druhém místě družstvo Michala Horáčka a na třetím místě skončila se svým týmem Verča Svobodová.

Velkou pochvalu si zaslouží kapitáni, osmáci, kteří svou vedoucí úlohu všichni zvládli na jedničku. A největší poděkování patří deváťákům za snahu, ochotu a čas, který v náročném závěru školního roku věnovali přípravě tohoto Dětského dne.

 

Fotogalerie: